Головна Новини Суспільство медицина Як скористатися новим сервісом для пацієнтів, що допоможе отримати медикаменти
commentss НОВИНИ Всі новини

Як скористатися новим сервісом для пацієнтів, що допоможе отримати медикаменти

В Україні запрацював чат-бот для пацієнтів програми "Доступні ліки"

21 січня 2022, 14:44
Поділіться публікацією:

Українці отримали доступ до нового сервісу, що допомагатиме пацієнтам отримати медикаменти, що є в списку програми "Доступні ліки". Проект громадської організації "Ліки Контроль" вже реалізовано. Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації.

Як скористатися новим сервісом для пацієнтів, що допоможе отримати медикаменти

В Україні запустили чат-бот для програми "Доступні ліки", фото з відкритих джерел

Бот в месенджерах під назвою "Спитай Гриця" розкаже, які ліки передбачено державною програмою для надання пацієнтам безоплатно або з незначною доплатою. Також чат-бот допоможе людям, що мають певні хвороби, отримати ці ліки незалежно від місця проживання пацієнта.

Бот працює в месенджерах — Telegram та Viber. Після запуску бота треба вибрати одну з категорій: "Доступні ліки", Знайти аптеку,  Як отримати Доступні ліки, домашня аптечка, тест від Гриця та інші.

Нагадаємо, що до програми реімбурсації лікарських засобів входять препарати для лікування серцево-судинних захворювань, діабету II типу, бронхіальної астми, епілепсії, розладів психіки та поведінки й інші.

Сервіс запущено в рамках проєкту "Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні" та за підтримки Міністерств охорони здоров'я, цифрової трансформації.

Як повідомляв портал "Коментарі", надано інструкції для абонентів всіх операторів щодо того, як прив'язати номер свого телефону до паспорта. Для цього абоненти можуть скористатися онлайн-сервісами мобільних операторів або прийти до фірмових магазинів.

Також ми писали, що Радуцький розповів, чи будуть скорочувати медперсонал в лікарнях. Медики поскаржилися депутатам Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації про те, що їх хочуть скорочувати через вимогу до закладів підвищити зарплату працівникам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини