Головна Новини Суспільство медицина Як пережити спеку сердечникам: поради кардіолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Як пережити спеку сердечникам: поради кардіолога

Здоровий спосіб життя, і постійна турбота про себе – це допоможе пережити спекотні дні

11 червня 2021, 20:35 comments1782
Поділіться публікацією:

Літо має бути спекотним, хоч червень зараз багатий на дощі. В окремі дні прийде аномальна спека, це, коли термометр показує до 40 градусів жари.  Спеку і здорові люди переносять важко, а що робити хворим, особливо тим, які мають проблем із серцем. Своїми  порадами  з українцями поділилась відомий кардіолог Катерина Амосова в програмі "Добрий вечір" на KYIV LIVE.

Як пережити спеку сердечникам: поради кардіолога

Катерина Амосова (фото з відкритих джерел)

Найперше доктор медичних наук розвіяла усталений міф про ефективність санаторно-курортного лікування або підтримання здоров'я якимись крапельницями, лікувальними курсами двічі на рік. Хворі кажуть,що це гарантує добре здоров’я і відсутність подальших проблем.

"Це — абсолютна нісенітниця", — зазначила відома лікарка.

Пані Катерина сказала, що громадянам, які мають проблеми із серцем, найперше потрібно любити себе і берегти.

"Необхідний постійний контроль за дотриманням здорового способу життя. При цьому в спеку краще поберегти себе і не виходити на вулицю. Найкраще перебувати вдома під кондиціонером. Для людей з серцево-судинними захворюваннями — це дуже важливо", — наголосила доктор медичних наук Амосова.

Кардіолог пояснила, чому влітку збільшується кількість інсультів та інфарктів. Причина банальна — пожежі в лісах ,які негативно впливають на здоров'я, оскільки маленькі тверді частинки ушкоджують стінки судин. 

За її словами, потрібно шкодувати власний організм,забути про всі проблеми і уважно стежити за артеріальним тиском, адже він може і зменшуватися, і збільшуватися. Робити цю процедуру потрібно регулярно, і якщо ваше почуття погіршується – терміново звертатись до лікаря.

Коли сонце пече немилосердно, потрібно не збільшувати фізичні навантаження. В період з 12 і до 18:00, уникати сонця. Шкідливим для хворих в таку погоду є вживання алкоголю. А ще — люди іноді роблять неприпустиме: повертаються зі спекотної вулиці і бігом під холодний душ, щоб охолонути. Таке різке коливання температур може бути смертельно небезпечним.

Доктор медичних наук радить сердечникам уникати прямих сонячних променів. Виходити на прогулянку рано вранці чи пізно ввечері. Поставити в своєму житлі кондиціонер. Багато пити, не менше 2 літрів води на добу. Одежа має бути легкою, з натуральних тканин, а ще – просторою.

"Душ у спеку потрібно приймати не крижаний, а прохолодний. І вам буде приємно, і організм не піддаватиметься стресу", — підсумувала Катерина Амосова.
Раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, яка їжа шкодить серцю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини