Головна Новини Суспільство медицина Як отримати лікарняний онлайн: покрокова інструкція
commentss НОВИНИ Всі новини

Як отримати лікарняний онлайн: покрокова інструкція

Оформлення лікарняного за симптомів COVID-19, грипу чи ГРВІ під час воєнного стану

сьогодні, 16:48
Поділіться публікацією:

Для зручності пацієнтів під час воєнного стану в Україні доступна можливість дистанційного оформлення лікарняного. Якщо ви захворіли на COVID-19, грип або ГРВІ, можна швидко отримати лікарняний без особистого відвідування лікаря. Достатньо зв’язатися з медиком телефоном або через інтернет.

Як отримати лікарняний онлайн: покрокова інструкція

Хвора жінка. Фото: freepik

Як отримати лікарняний: інструкція

1. Зв'яжіться з лікарем

Перший крок — зателефонувати своєму сімейному лікареві або іншому медичному фахівцеві, навіть якщо у вас немає з ним укладеної декларації. Лікар оцінить ваш стан і ухвалить рішення про необхідність лікарняного.

2. Отримайте підтвердження

Якщо лікар ухвалить рішення про тимчасову непрацездатність, ви отримаєте SMS з номером медичного висновку. Цей номер підтверджує ваше право на лікарняний.

3. Інформація до Пенсійного фонду

Ваш медичний висновок автоматично передається до Пенсійного фонду України (ПФУ), який формує офіційний лікарняний листок.

4. Повідомте роботодавця

Передайте отриманий номер лікарняного своєму роботодавцю, щоб він мав доступ до документа через вебпортал електронних послуг ПФУ.

5. Подовження лікарняного

Якщо ваша хвороба триває довше 5 днів, необхідно відвідати лікаря особисто для продовження лікарняного. При цьому друкувати чи приносити будь-які документи не потрібно — усі дані автоматично зберігаються в електронній системі.

Нагадаємо, протягом останнього тижня понад 118 тисяч українців захворіли на грип, ГРВІ та COVID-19. Лікарні країни надають медичну допомогу хворим, включаючи дітей. Пік захворюваності поки не перевищив епідемічний поріг, проте медики закликають не ігнорувати профілактичні заходи, зокрема вакцинацію. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини