Головна Новини Суспільство медицина Як новий вид коронавірусу може відбитися на рівні смертності: відповідь медиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Як новий вид коронавірусу може відбитися на рівні смертності: відповідь медиків

Новому штаму коронавірусу в Великобританії вже дали свою назву

21 грудня 2020, 20:15
Поділіться публікацією:

Великобританія визначила новий варіант коронавірусної інфекції, який може швидше передаватися, але при цьому лікарі кажуть і про ймовірність зменшення смертності. Про це повідомляє американське медіа CNN сьогодні, 21 грудня.

Як новий вид коронавірусу може відбитися на рівні смертності: відповідь медиків

Фото: www.who.int

Так, новий варіант коронавірусу вже отримав назву — VUI-202012/01. Поки вчені шукають додаткову інформацію про цей штам коронавірусу, його вплив уже відчувається. Крім того, уже декілька країн увели обмеження для мандрівників із Великобританії.

Повідомляється, що Кріс Вітт, головний лікар Англії, заявив, що поки немає ніяких доказів того, що на поточний момент новий варіант більш смертоносний. У цей вікенд проводилися "термінові роботи" з вивчення наслідків для смертності.

"Ми не спостерігаємо будь-якої підвищеної вірулентності (клінічної серйозності) або будь-яких серйозних змін в спайковому білку, які знизили б ефективність вакцини — поки що", — сказав Джуліан Танг, клінічний вірусолог із Університету Лестера.

Багато експертів відзначали, що підвищення передання деяких вірусів може супроводжуватися зниженням вірулентності та смертності. Це може означати, що цей варіант менш смертоносний, хоча поки рано говорити про це.

"Нові віруси з часом адаптуються до нового хазяїна — зі зниженням смертності та, можливо, збільшенням передання", — зазначив Тан.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, поява нового штаму коронавірусу в Європі викликала вибух в інформаційному просторі. Чим небезпечний новий варіант інфекції та хто опинився в зоні ризику, докладно пояснив Центр громадського здоров'я МОЗ України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини