Головна Новини Суспільство медицина Як не травмуватися на льоду - поради лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Як не травмуватися на льоду - поради лікаря

Головне - не поспішайте та йдіть повільно

11 грудня 2020, 14:40
Поділіться публікацією:

Оскільки наступає пора слизьких доріг та постійної ожеледиці, варто поводитися на вулиці трохи обережніше. Як не травмуватися та відчувати себе впевнено на тротуарах — розповів лікар-травматолог Олександр Коваленко в ефірі телеканалу "Україна 24".

Як не травмуватися на льоду - поради лікаря

Як не травмуватися на льоду - поради лікаря. Фото: politeka

Експерт порадив не виходити з дому без потреби в подібну погоду. Якщо все-таки вам кудись треба, крокуйте повільно, не поспішайте. Якщо ви підіймаєтеся нагору, то краще пересуватися боком. 

Носіть зимове взуття з неслизькою підошвою.

Олександр Коваленко також наголосив, що виходити пішоходам проїжджу частину не рекомендується, навіть, якщо там почищена або ж посипана піском дорога. Адже не всі автомобілісти можуть швидко зреагувати на людину попереду. А якщо це ранок або вечір, пішохода помітити ще важче.

Якщо ж у вас немає іншого виходу, пересувайтеся дорогою для автомобілістів зі світловідбивачами на одязі та ліхтариком.

Нагадуємо, що у багатьох регіонах України вже кілька днів спостерігається холодний вітер та сильна ожеледиця. Негоду найгостріше відчули жителі Київщини. Там два дні поспіль йдуть крижані дощі, які під дією низької температури перетворили дороги й тротуари на ковзанки. 

Сайт "Коментарі" раніше писав, як не підхопити коронавірус під час святкування Нового року. За словами головного державного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка, найкраще зустрічати зимові свята в колі близьких і рідних людей. А що стосується родичів старшого віку, то з ними бажано на деякий час обмежити спілкування, щоб не наражати на небезпеку.

Рекомендуємо прочитати кілька порад, як вибрати ідеальний зимовий парфум



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини