Головна Новини Суспільство медицина Як безкоштовно перевірити серце - пояснення НСЗУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як безкоштовно перевірити серце - пояснення НСЗУ

У відомстві також назвали симптоми, з якими варто звернутися за медичною допомогою

15 лютого 2021, 15:15
Поділіться публікацією:

У Національній службі здоров'я України (НСЗУ) розповіли, що серцево-судинні захворювання визнали найбільш поширеними причинами смертності українців. У зв'язку з цим діагностика, профілактика, а також лікування захворювань серця знаходиться у фокусі Програми медичних гарантій в 2021 році.

Як безкоштовно перевірити серце - пояснення НСЗУ

Як безкоштовно перевірити серце в Україні - фото з відкритих джерел

Серед симптомів, з появою яких необхідно звернутися до лікаря, у відомстві називають задишку, хворобливі відчуття в області грудей, появу набряків, порушення ритму серцевих скорочень, головний біль та інші.

У НСЗУ відзначили, що лабораторні та інструментальні дослідження, електрокардіограма і аналіз крові на холестерин, закладені в гарантований пакет первинної ланки. Тому є безкоштовними для пацієнта.

Сімейний лікар, за потреби, може виписати пацієнту направлення на консультацію до лікаря-кардіолога, а також на проведення додаткових досліджень або аналізів, зокрема на УЗД серця. Дані медичні послуги також є безкоштовними для українців.

У відомстві також наголосили, що пацієнтам з інфарктом або інсультом надаються безкоштовно такі медичні послуги, як діагностика (КТ, МРТ), цілодобовий моніторинг стану, лікарські препарати, які закуповуються централізовано коштом бюджету та інші.

Наостанок в НСЗУ розповіли, що в Програмі медгарантій можуть з'явитися додаткові послуги, якими зможуть скористатися громадяни, які перенесли інсульт або інфаркт.  Зокрема, до Державної програми реімбурсації включено ліки для таких пацієнтів.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що дослідники розповіли, яка кава знижує ризик розвитку серцевої недостатності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини