Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ: У світі не виявлено жодної смерті від Covid-вакцини
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ: У світі не виявлено жодної смерті від Covid-вакцини

У ВООЗ зазначили, що вакцинація від Covid-19 не знижує смертність від інших хвороб

12 березня 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

У Всесвітній організації здоров'я заявили, що на сьогодні у світі не виявлено жодної смерті від вакцини від коронавірусу. Про це йдеться в заяві Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), яка коментує припинення вакцинації препаратом від AstraZeneca в деяких європейських країнах.

ВООЗ: У світі не виявлено жодної смерті від Covid-вакцини

Вакцинація від коронавірусу - фото з відкритих джерел

Зокрема, ВООЗ відомо, що в якості запобіжного заходу деякі країни призупинили застосування вакцини AstraZeneca, поки розслідуються випадки утворення тромбів.

При цьому наголошується, що переваги вакцини як і раніше переважують її ризики, і її слід продовжувати вводити. В організації вивчають поточні звіти про вакцину AstraZeneca, і як тільки будуть конкретні результати, їх доведуть до громадськості.

"Вакцинація від Covid-19 не знизить смертність від інших хвороб. Смертність з інших причин продовжиться, в тому числі після вакцинації, але без причинно-наслідкового зв'язку. Станом на 9 березня було введено понад 268 млн доз вакцини проти Covid-19. На сьогодні не виявлено випадків смерті від вакцини", — заявили в ВООЗ і додали, що вакцинація препаратом компанії AstraZeneca повинна тривати.

Нагадаємо, що раніше у ВООЗ заявили, що користь від вакцини компанії AstraZeneca перевищує негативні дані про неї. Використання рекомендується продовжити, попри рішення деяких країн ЄС призупинити вакцинацію препаратом. Вакцина може продовжувати використовуватися, поки йде розслідування причин виникнення тромбозу, заявили в організації. Водночас Європейське агентство з лікарських засобів вчора заявило, що вакцинація препаратом від Covid-19 компанії AstraZeneca не підвищує ризик виникнення тромбів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини