Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ дала прогноз, чого чекати від коронавірусу найближчим часом
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ дала прогноз, чого чекати від коронавірусу найближчим часом

За прогнозами медиків, ситуація з COVID-19 найближчим часом може вийти з-під контролю

19 листопада 2020, 18:09 comments1698
Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров'я прогнозує подальше погіршення ситуації з COVID-19, яка, можливо, виявиться важче, ніж за весь попередній період пандемії. Про це оголосив у четвер на онлайн-брифінгу для журналістів директор управління ВООЗ по Східному Середземномор'ї Ахмед аль-Мандара.

ВООЗ дала прогноз, чого чекати від коронавірусу найближчим часом

"Грядущий період буде важким і, можливо, ще більш важким, ніж за останні дев'ять місяців пандемії нового COVID-19, — зауважив він. — І створення вакцини не означає кінця пандемії".

Він сказав, що в даний час чотири вакцини знаходяться на фінальній стадії розробки, вже пройшли випробування, але остаточно досі не зареєстрована жодна з них.

"Вакцина не буде схвалена до тих пір, поки не буде забезпечена її повна безпека для людей, — пояснив він. — Ми чули про чотирьох вакцинах, які визнані безпечними, але повинні бути проведені повторні випробування і дослідження. Тому жодна країна або компанія ще не отримали офіційного дозволу на масове виробництво вакцин ".

При цьому, за словами регіонального директора ВООЗ, наступ зими безпосередньо не пов'язане з ростом заражень вірусом.

"Згідно вивченим ВООЗ даними по країнах світу з різними температурними і погодними умовами, зима не має безпосереднього впливу на поширення вірусу, — зауважив він. — Різниця полягає в тому, що в порівнянні з літнім сезоном змінюється поведінка людей, які більше проводять час в закритих , погано провітрюваних приміщеннях, і тому швидкість поширення хвороб збільшується ".

Як раніше повідомляли "Коментарі", лікарі назвали чотири ранніх симптому COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: tass.ru/obschestvo/10049021
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини