Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ: "Британський" штам коронавірусу виявлений у 118 країнах світу
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ: "Британський" штам коронавірусу виявлений у 118 країнах світу

Усього за тиждень із 8 по 14 березня в світі було зафіксовано 3 033 213 випадків Covid-19

17 березня 2021, 15:56
Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що новий штам коронавірусу, який спочатку зафіксували у Великобританії, виявили ще в низці країн. Нині він виявлений у 118 країнах світу. Про це йдеться в епідеміологічному бюлетені ВООЗ за 16 березня.

ВООЗ: "Британський" штам коронавірусу виявлений у 118 країнах світу

Британський штам коронавірусу - фото з відкритих джерел

Як повідомляється, різновид коронавірусу VOC-202012/01, який більш відомий як "британський" штам коронавірусу, минулого тижня виявили ще у 8 країнах. Крім того, "південноафриканський" штам коронавірусу, що одержав маркування 501Y.V2, виявлено ще у 6 країнах, а загалом — у 64.

Різновид коронавірусу, виявлений раніше у Бразилії та Японії, був зафіксований ще в 6 країнах, нині ж він присутній у 38 державах.

За підрахунками організації, за тиждень із 8 по 14 березня в світі було зафіксовано 3 033 213 нових випадків зараження коронавірусом. Це на 10% більше, ніж за попередній тижневий період.

Крім того, кількість летальних випадків продовжує знижуватися і вже досягла 58 698. В останній раз такі показники були зафіксовані 4 місяці тому.

Нагадаємо, що раніше медики на Закарпатті заявляли, що інформація про виявлений "британський" штам коронавірусу в регіоні має спонукати населення дотримуватися самоізоляції і карантину. Медики повідомляють, що новий штам "був завезений" в Україну ще взимку.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Японії оголосили про перший випадок захворювання новим, раніше невідомим штамом коронавірусу. Медики вже прогнозують, що він здатний стати настільки ж небезпечним, як і раніше виявлені "британський", "бразильський" або "південноафриканський" види коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини