Головна Новини Суспільство медицина Включіть ці продукти в свій раціон і забудете про безсоння: заснете за 5 хвилин
commentss НОВИНИ Всі новини

Включіть ці продукти в свій раціон і забудете про безсоння: заснете за 5 хвилин

Які продукти варто їсти перед сном, а від яких – відмовитись, і чому?

14 лютого 2022, 08:10
Поділіться публікацією:

Для багатьох українців є поширеною проблемою безсоння, коли перед сном доводиться добре прокрутитися, перш ніж заснути. А тим часом, від того, як ви спите безпосередньо залежить ваше самопочуття протягом усього наступного дня. Але, виявляється, є перелік продуктів, які допоможуть вам миттю заснути. Є також ті, які допомагають пильнувати, отже, від них краще відмовитися перед сном. Як передає видання "Коментарі", список продуктів, які потрібно вживати перед сном, опублікував таблоїд "The Sun".

Включіть ці продукти в свій раціон і забудете про безсоння: заснете за 5 хвилин

Сон. Фото: з відкритих джерел

Експерти вважають, що перед сном потрібно постаратися вживати продукти, що містять крохмалисті вуглеводи. Адже науково доведено, що у такому разі час засипання суттєво скоротиться. Так, під час одного з експериментів з'ясувалося, що ті, хто на вечерю їв рис жасмин за чотири години до сну, зазвичай засипали за дев'ять хвилин. А ось ті, хто вживав довгозернистий – за 18 хвилин.

Вчені припускають, що вуглеводи з високим глікемічним індексом можуть піднімати рівень триптофану та серотоніну, двох хімічних речовин у мозку, які відповідають за процес засипання.

Видання Knowable Magazine поділилося підсумками семирічних досліджень. Вчені дійшли висновку, що, якщо ви вживатимете протягом дня велику кількість клітковини, то у вас буде більш глибокий і спокійний сон вночі.

Також вчені радять усім тим, хто хоче швидше заснути включити до свого раціону такі овочі та фрукти, як вишні, банани, помідори, ананаси, яблука, рослинна олія та горіхи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як заснути за 2 хвилини: експерти назвали ефективний спосіб.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини