Головна Новини Суспільство медицина Виробник вакцини Pfizer розповів про побічну дію препарату
commentss НОВИНИ Всі новини

Виробник вакцини Pfizer розповів про побічну дію препарату

Виробник запевняє, що побічні ефекти від щеплення незначні

17 грудня 2020, 13:13 comments1301
Поділіться публікацією:

У суспільстві не вщухають суперечки між противниками вакцинації і їх опонентами. Одним з доводів тих, хто виступає проти щеплень, є наявність побічних ефектів від застосування вакцин. Представники компанії Pfizer, яка є виробником вакцини від коронавірусу опублікували звіт про побічні ефекти. У документі в розгорнутому вигляді вказані можливі побічні ефекти в порівнянні з вакциною проти правця, яку більшість людей отримують в дитинстві.

Виробник вакцини Pfizer розповів про побічну дію препарату

Щеплення від коронавірусу може мати незначні побічні дії

Так, і в тому, і в іншому випадку найбільш поширеною реакцією є стомлюваність, головний біль і  біль у місці введення. Крім того, спостерігалися підвищення температури, почервоніння і біль в місці ін'єкції.

Згідно з дослідженнями Pfizer, в яких на добровільних засадах взяли участь понад 43 тисяч осіб від 16 до 71 року (їм пропонували тестувати вакцину протягом 7 місяців), померло всього шестеро. Причому, як відзначають в компанії, четверо з них отримували плацебо, і тільки двоє — вакцину. Представники Pfizer запевняють, що смертельні випадки не пов'язані з щепленням.

 У порівнянні з контрольною групою, що одержувала плацебо, встановлено, що в більшості випадків побічні ефекти розвивалися після другої дози, яку вводили через 3 тижні після першої.

Як повідомляв портал "Коментарі",  кампанії по вакцинації громадян вже почалися в деяких країнах. Першою про щеплення заявила Великобританія. Тепер на черзі Канада, де влада вирішила компенсувати громадянам проблеми зі здоров'ям, в разі, якщо вакцини будуть мати побічний ефект. Так, у відомстві уточнили, що компенсація буде поширюватися на всі вакцини, які офіційно використовуються з дозволу Департаменту охорони здоров'я країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини