Головна Новини Суспільство медицина "Він буде з нами все життя": вірусологи зробили невтішний прогноз щодо ситуації з COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

"Він буде з нами все життя": вірусологи зробили невтішний прогноз щодо ситуації з COVID-19

COVID-19 стане частиною нашого життя

13 лютого 2021, 08:39
Поділіться публікацією:

Вірусологи з Центру дослідження раку імені Фреда Хатчінсона заявили про те, що коронавірус стане частиною нашого життя і ніколи не зникне повністю. Про це повідомляє сайт Insider.

"Він буде з нами все життя": вірусологи зробили невтішний прогноз щодо ситуації з COVID-19

Коронавірус назавжди залишиться в нашому житті - фото: з відкритих джерел

Так, за словами джерела, медики вважають, що у зв'язку з тим, що пандемія наближається до другого року, COVID-19 вже розцінюється як більш серйозний і небезпечний ворог. Особливе побоювання викликають нові мутації. Занепокоєння викликає той факт, що штами з часом можуть стати більш заразними або зможуть хоча б частково уникнути захисту, що забезпечується вакцинами.

Вірусолог Ларрі Корі зазначив, що хоч пандемія коли-небудь і завершиться, але коронавірус, найімовірніше, назавжди залишиться в нашому житті. Медики сподіваються лише на те, що з часом він перетвориться в легше захворювання, схоже на грип.

"Можна з упевненістю сказати, що ми не збираємося викорінити його повністю", — сказала доктор Бекі Сміт, фахівець з інфекційних захворювань в Duke Health.

Також Сміт зазначила, що навіть якщо вдасться викорінити коронавірус у людей, тварини можуть повторно занести аналогічну інфекцію в нашу популяцію — можливо, з ще більш смертоносною мутацією.

Нещодавно проведені дослідження показали, що COVID -19, швидше за все, стане ендемічним протягом 5-10 років, в кінцевому підсумку нагадуючи звичайну застуду, що вражає людей в дитинстві.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що вчені назвали найнадійнішу маску під час пандемії COVID-19, а також про те, чи потрібен вітамін С і цинк при коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини