Вчені з'ясували термін збереження імунітету після зараження на коронавірус

У дослідженнях брали участь 25 осіб

Імунітет людини, який переніс вірус SARS-CoV-2, має сили чинити опір впровадженню вірусу в середньому 8 місяців. До таких висновків прийшли австралійські дослідники, провівши ряд спостережень. Результати дослідів опубліковані в журналі Science Immunology.

Так, відомо про те, що група медиків, очолювана доцентом Університету Монаша в Мельбурні Менно ван Зельма стежила за перебігом хвороби та постінфекційним періодом 25 хворих на коронавірус. За станом їх здоров'я спостерігали з четвертого дня хвороби й по 242-й день.

Дослідження проводилося коштом забору крові та дослідження її зразків. Результати аналізів показали, що на 20 день після інфікування кількість антитіл, які виробила імунна система в боротьбі з хворобою, почало падати, але водночас, вони зберігалися і розпізнавали частинки вірусу ще протягом восьми місяців.

Медики підкреслюють, що через особливості організму деякі люди можуть захворіти заново. Йдеться про тих людей, у кого після інфікування імунітет до вірусу не виникає, а значить організм не в змозі протидіяти системного захворювання при повторному зараженні.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов дав пораду Слугу народу Юрію Камельчук, який відзначився дисидентськими поглядами на епідемію коронавірусу в Україні та називає Covid-19 "вигадкою".

Крім того, порталу стало відомо про те, що мутований британський різновид коронавірусу SARS-CoV-2 більш контагіозний для людей не старше 60 років. У той же час, за словами представників Центру громадського здоров'я, у вчених немає достовірної інформації про тяжкість перебігу захворювання, а також про те, який відсоток смертності новий коронавірусний штам може викликати.