Головна Новини Суспільство медицина Вчені винайшли біосенсор для відстеження коронавірусу в повітрі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені винайшли біосенсор для відстеження коронавірусу в повітрі

Наразі пристрій, який показує, чи є коронавірус в повітрі приміщенні, тестується

30 грудня 2020, 09:50
Поділіться публікацією:

У світі з'явився спеціальний сенсор, який показує, чи є коронавірус в повітрі. Гаджет розробили вчені з політехнічного університету Валенсії.

Вчені винайшли біосенсор для відстеження коронавірусу в повітрі

Італійці створили спеціальний пристрій для відстеження коронавірусу в повітрі. Фото: zp.gov.ua

Дані інформацію повідомлює наукове видання Medical Express.

Поки пристрій в процесі розробки та удосконалення. Завдяки сенсору люди зможуть визначати наявність СOVID-19 всередині приміщень. Надалі це допоможе застосовувати карантинні заходи та бути обережнішим в просторі з вірусом.

Сенсор складається з частинок, які подібні до вірусу, проте не мають такого ж геному як у COVID-19. Ними не можна заразитися.

Якщо в приміщенні будуть наявні частинки вірусу, пристрій почне подавати сигнали.

Наразі винахід проходить тестування. Лікарі оцінюють його ефективність на рівні медичних закладів.

Якщо медичні працівники дадуть сенсору хорошу оцінку, його можна буде масово використовувати. Науковці запевнили, що пристрій буде відносно недорогим та дуже легким у використанні.

Нагадуємо, що імунолог Федір Лапій розповів свою думку щодо ситуації з коронавірусом у 2021 році. Згідно із заявою Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) гостра фаза коронавірусної інфекції буде протягом усього наступного року. Однак влітку 2021-го можна очікувати помітних покращень в ситуації з вірусом.

Також сайт "Коментарі" розповідає, яка категорія людей ніколи не захворіє на коронавірус. Тут велике значення має ряд факторів, наприклад, імунітет і генетика. У людини може бути сильна імунна система. Тут все залежить від дрібних, але дуже важливих деталей: харчування, спосіб життя, схильність до стресу, генетика. Потужна імунна система здатна самостійно подолати вірус, який потрапив в організм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини