Головна Новини Суспільство медицина Вчені розвіяли популярний міф про COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розвіяли популярний міф про COVID-19

Фахівці вважають, що дослідження може поставити під сумніви теорії про поширення вірусу

20 травня 2021, 11:32
Поділіться публікацією:

Група вчених на чолі з науковим керівником компанії Quest Diagnostics Лі Юнхун розвіяли популярний міф, який свідчить, що рівень вітаміну D в організмі людини може впливати на ризик зараження коронавірусом. Результати дослідження оприлюднені в журналі JAMA Network Open, пише "Лента.ру".

Вчені розвіяли популярний міф про COVID-19

Вчені розвіяли популярний міф про COVID-19 - фото з відкритих джерел

В ході дослідження медикам вдалося з'ясувати, що рівень вітаміну D був занижений приблизно у 65% колишніх носіїв вірусу, а серйозний брак речовини відзначили у 29% перехворілих коронавірусом людей. Крім того аналіз показав, що дефіцит вітаміну D в організмі був характерний для людей, що мають ожиріння, гіпертонію, діабет, а також курців, які ведуть сидячий спосіб життя.

Фахівці вважають, що результати дослідження можуть змусити засумніватися в теоріях, що зв'язують неоднакову швидкість поширення COVID в різних світових країнах і окремих державах з локальними відмінностями в типовій концентрації вітаміну D в організмі жителів.

Раніше портал "Коментарі" писав, що фахівці з Італії провели новий науковий експеримент, в ході якого з'ясували, що зайва вага є сигналом про те, що у людини є проблеми зі здоров'ям. Вони проаналізували дані про стан здоров'я більш 527,6 тисячі дорослих (середній вік — 42 роки). Результати проведеного експерименту говорять про те, що не можна мати зайву вагу і бути при цьому здоровою людиною, навіть якщо знаходити час для фізичних навантажень. Повним людям тренування хоч і компенсують негативні наслідки зайвих кілограмів для здоров'я, але від проблем з серцем позбутися не допоможуть.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини