Головна Новини Суспільство медицина Вчені пропонують способи омолодження організму у побуті: головне - дотримуватися правил і рекомендацій
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені пропонують способи омолодження організму у побуті: головне - дотримуватися правил і рекомендацій

Головне бути не пасивним

18 грудня 2021, 13:10
Поділіться публікацією:

Багато людей похилого віку насправді відчувають поліпшення розумових здібностей із віком. Про це свідчать результати дослідження, опубліковані у журналі Nature Human Behavior, повідомляє golos.ua.

Вчені пропонують способи омолодження організму у побуті: головне - дотримуватися правил і рекомендацій

Омолодження - фото з відкритих джерел

Його автори пропонують дізнатися про найгірші звички способу життя, які змушують вас почуватися старшим.

Багато часу перед телевізором

Не варто перетворювати на звичку постійне переглядання фільмів та улюблених програм по телевізору. Дослідження, які проводили американські вчені-кардіологи, свідчить про те, що якщо людина багато часу проводить перед "блакитним екраном" у середньому віці, то це призводить до збільшення ймовірності зниження навичок мислення. Це пасивне спостереження сприяє утворенню меншого обсягу сірої речовини у мозку.

Тому варто зменшити кількість часу для перегляду телевізора для підтримання оптимального здоров'я.

Цілий день на одному місці

Фізичні вправи зберігають здоров'я наших м'язів і кісток. Однак рух може допомогти залишатися молодими та на клітинному рівні.

Хто залишається активним у вільний час, насправді біологічно молодший за інших, більш пасивних людей того ж віку.

Бездіяльність може зменшити тривалість життя не тільки через схильність до захворювань, пов'язаних зі старінням, але й через те, що воно може впливати на сам процес старіння. А регулярні кардіотренування та заняття фітнесом можуть бути важливою перевагою, коли справа доходить до підтримки міцного здоров'я мозку до старості.

Нерегулярний графік сну

Пандемія різною мірою перервала сон практично кожного, але сон — це боротьба з віком, якій слід приділити увагу.

Дослідження виявило, що дорослі середнього віку, які регулярно сплять більш-менш 6-8 годин, можуть відчувати прискорене зниження когнітивних функцій, що дорівнює 4-7 рокам старіння. Це висока когнітивна ціна, яку потрібно заплатити за те, щоб спати добу безперервно.

Занадто багато часу в Інтернеті

Дослідження показують, що тривалий вплив синього світла, що випромінюється комп'ютерами та смартфонами, може прискорити процес старіння. Зокрема, синє світло може пошкодити клітини мозку та очей.

Вчені рекомендують витрачати свій час на офлайн-діяльність, наприклад, читання паперових книг. Багато досліджень показують, що звичка читати може творити дива як мозку, так тіла. Так, лист та читання допомагають зберегти структурну цілісність нашого мозку.

Поганий контроль за рівнем стресу

Життя протікає швидко і часто легше проковтнути стрес, ніж обробити та впоратися з ним. При цьому життя у стресі може заощадити час, але пошук способу позбавлення таких ситуацій допоможе жити довше та повноцінніше.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" пропонував спосіб, як очистити печінку від токсинів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини