Головна Новини Суспільство медицина Вчені підтвердили ефективність вакцини AstraZeneca
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені підтвердили ефективність вакцини AstraZeneca

Публікація даних AstraZeneca дозволяє вченим усього світу вивчити їх. Pfizer тримають інформацію в таємниці

8 грудня 2020, 19:20
Поділіться публікацією:

Вакцина проти Covid-19, розроблена AstraZeneca і Британським Оксфордським університетом, у вівторок стала першим препаратом, ефективність якого була підтверджена науковим журналом The Lancet, пише Le Figaro.

Вчені підтвердили ефективність вакцини AstraZeneca

Вакцина против коронавируса AstraZeneca

Публікація цих результатів, ретельно перевірених незалежними вченими, підтверджує, що ця вакцина в середньому ефективна на 70%, що відповідає результатам, оголошеним AstraZeneca 23 листопада.

Це одна з трьох найбільш досконалих вакцин, яку світ отримав всього через рік після початку нової хвороби. Два інших препарату — це лабораторія американської Moderna й американо-німецького альянсу Pfizer / BioNTech, з якою Сполучене Королівство розпочало свою кампанію вакцинації сьогодні, 8 грудня. Останні два мають ККД 94,1% і 95% відповідно. Їх докладні дані поки не публікувалися в наукових журналах, але були відправлені в різні агентства з лікарських засобів.

Саме на цій підставі Великобританія вже дозволила Pfizer / BioNTech. Дані цієї вакцини також були оприлюднені у вівторок Агентством США з лікарських засобів (FDA), згідно з якими вона не представляє ризику для безпеки, що відкриває шлях для її майбутнього дозволу в США.

Факт публікації даних дозволяє вченим усього світу детально вивчити їх і отримати більш чітке уявлення про ефективність і безпеку вакцини.

Нагадаємо, Південна Корея заявила сьогодні, що підписала угоду про постачання вакцин проти коронавірусу для 44 мільйонів осіб в наступному році, але не поспішатиме з вакцинацією

Раніше "Коментарі" повідомляли, що адміністрація Трампа відмовилася від покупки ще 100 мільйонів доз вакцини Pfizer, поки компанія не виконає зобов'язання по іншим міжнародним договорам.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини