Головна Новини Суспільство медицина Вчені назвали несподіваний, але ефективний спосіб схуднути
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали несподіваний, але ефективний спосіб схуднути

Інструктор з фітнесу Фіона Хоукер розповіла в інтерв'ю Express Health, що біг спиною назад може бути незвичайним, але ефективним способом схуднення.

18 лютого 2022, 07:07
Поділіться публікацією:

Звучить незвично, але біг спиною назад має низку переваг для здоров'я. Зокрема йдеться про ефективне спалювання калорій та схуднення. Інструктор з фітнесу Фіона Хоукер розповіла в інтерв'ю Express Health, що біг спиною назад може бути незвичайним, але ефективним способом схуднення. Вона зауважила, що "класичний" біг – одна з форм фізичних вправ, що сприяє більш інтенсивному спалюванню калорій, ніж, наприклад, звичайна ходьба. Крім того, є дані, що регулярні пробіжки здатні знижувати ризики захворювань серця або діабету 2 типу.

Вчені назвали несподіваний, але ефективний спосіб схуднути

Схуднення (фото з відкритих джерел)

Коли людина займається бігом назад, деякі ефекти бігу посилюються.

"Біг "у зворотному напрямку" може здатися чимось незвичним, але це ефективніша форма вправ, яка може допомогти вам скинути більше ваги", – наголосила вона.

За словами фітнес-тренера, такий біг інтенсифікує спалювання калорій, оскільки людині, яка біжить "задом вперед", потрібно приблизно на 30 відсотків більше енергії, ніж при звичайній пробіжці.

"Біг спиною назад складніше у виконанні і вимагає більше зусиль для переміщення з однієї точки до іншої, що посилює роботу м'язів", — зазначила експерт.

На її думку, подібна форма навантажень може покращувати роботу серця та легень, а також покращує здатність володіти тілом, підтримувати його баланс, гарну поставу. Водночас, щоб займатися таким бігом у зворотному напрямку, важливо бути застрахованим від зіткнень. Тренер порадила починати на біговій доріжці і не з бігу, а з ходьби назад поступово збільшуючи темп руху.

Нагадаємо, різкі стрибки тиску можуть виникати з різних причин, якщо проблема турбує часто, тоді варто сходити до лікаря, якщо тиск підвищився в результаті неправильного способу життя, тоді варто його переглянути, зокрема змінити раціон. Фахівці кажуть, що прихований ризик для здоров'я насамперед несе переїдання солодкого. Вчені з Великобританії попереджають, що вільний цукор, який додають в їжу або напої, варто обмежити в раціоні, особливо людям з гіпертонією. "Їжа з додаванням цукру, як правило, висококалорійна і часто має невелику харчову цінність або зовсім її не має. Додаткова енергія може змусити вас додати до ваги, що може підвищити ваш кров'яний тиск", — кажуть експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Катя

18 лютого 2022, 09:45

А сейчас мы бегаем спиной вперед?


Новини