Головна Новини Суспільство медицина Вчені дослідили, як вакцини від коронавірусу впливають на статеве здоров’я жінок: шокуючі деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені дослідили, як вакцини від коронавірусу впливають на статеве здоров’я жінок: шокуючі деталі

Дослідження провели фахівці у сфері гінекології і акушерства США

4 лютого 2022, 16:30
Поділіться публікацією:

Науковці із Сполучених Штатів Америки оприлюднили результати дослідження, які доводять вплив вакцин від коронавірусу на менструальний цикл жінок. Фахівці у сфері гінекології і акушерства США проаналізували дані 4 тисяч жінок віком від 18 до 45 років і прийшли до висновку, що вакцинація може викликати "затримку" у кілька днів. Дослідження було опубліковано у медичному журналі "Obstetrics & Gynecology", передає портал "Коментарі".

Вчені дослідили, як вакцини від коронавірусу впливають на статеве здоров’я жінок: шокуючі деталі

Вакцини від коронавірусу впливають на менструальний цикл. Фото з відкритих джерел

В ході дослідження науковці аналізували менструальні цикли чотирьох тисяч жінок упродовж пів року. Група охопила віковий діапазон жінок від 18 до 45 років. Сюди потрапили, як вакциновані жінки препаратами Pfizer, BioNTech, Moderna, Johnson&Johnson, так і зовсім не вакциновані. 

Виявилось, що у вакцинованих жінок після першої дози менструальний цикл ставав довшим на 1 день, а після другої дози — на два. На думку лікарів, говорити про вплив вакцин на репродуктивне здоров’я жінок є не доцільним.

"Всі порушення довжини циклу були тимчасовими, а отримані дані не викликали жодних занепокоєнь щодо вакцинації", — заявила Елісон Едельман, професорка акушерства та гінекології Орегонського університету охорони здоров’я і науки.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, відомий американський адвокат Том Ренц заявив, що має інформацію про те, що одним з наслідків  вакцинації є зростання випадків онкологічних захворювань на 300%, якщо порівнювати із показником за останні п'ять років. Також, він нібито володіє даними про збільшення неврологічних захворювань, як побічних наслідків від щеплення. Адвокат готує позов до суду. 

Читайте також: Чому зарядка телефону в спальні небезпечна для здоров'я: дослідження вчених






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини