Головна Новини Суспільство медицина Важливе відкриття: канадські вчені навчилися змінювати групу крові
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливе відкриття: канадські вчені навчилися змінювати групу крові

Вчені з Торонтського університету в Канаді вперше навчилися змінювати групу крові пацієнтів під час пересадки органів

20 лютого 2022, 20:50
Поділіться публікацією:

Експерти з Канади розповіли про важливе відкриття, яке дозволить зробити крок уперед у галузі розвитку трансплантології. Їм вдалося знайти метод, який дозволяє змінювати групу крові в органах, які готують для пересадки. Своє дослідження вони описали у журналі Science Translational Medicine.

Важливе відкриття: канадські вчені навчилися змінювати групу крові

Канадські вчені навчилися змінювати групу крові (фото з відкритих джерел)

Відомо, що при проведенні процедури трансплантації, щоб орган прижився в тілі людини, медики повинні з'ясувати, наскільки сумісні групи крові донора і пацієнта. Якщо її немає, операція не проводиться. Але канадські дослідники змогли знайти метод, який дає змогу змінювати групу крові будь-якого органу, необхідного для трансплантації. Таким чином органи стають придатними для будь-якого пацієнта.

Щоб досягти такого результату, експерти очищали кров від специфічних антигенів за допомогою спеціальних ферментів. Спочатку випробування пройшли на тканинах аорти, а потім на зразках кількох легенів. Всі тести показали хорошу потенційну приживаність органів.

Нагадаємо, що аутогемотерапія чи лікування власною кров'ю може сприяти підвищенню імунітету людини. Спочатку у пацієнта беруть кров, потім її колють у м'язи. Процедура активізує імунітет людини у вигляді введення зовнішнього подразника.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівці встановили зв'язок між тим, яка у людини група крові, і тим, наскільки вона схильна до хвороб і скільки років проживе.

Читайте також, що люди з усіма групами крові, крім першої, схильні до високого ризику розвитку цукрового діабету. Такі висновки вчені зробили з результатів експерименту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини