Головна Новини Суспільство медицина Вакцина, схвалена в Україні, може викликати параліч: назва препарату
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцина, схвалена в Україні, може викликати параліч: назва препарату

У вакцинованих може з'являтися так званий параліч Белла

18 серпня 2021, 12:02
Поділіться публікацією:

Вакцина проти коронавірусного захворювання CoronaVac, вироблена китайською компанією Sinovac Biotech, володіє побічними ефектами, а саме може викликати тимчасовий параліч лицьового нерва, і має назву параліч Белла. Це дослідження оприлюднено в журналі Lancet, передає УНІАН.

Вакцина, схвалена в Україні, може викликати параліч: назва препарату

Вакцина, схвалена в Україні, може викликати параліч - фото з відкритих джерел

Китайські вчені з Гонконгу проаналізували частоту паралічу Белла серед людей, вік яких від 18 до 110 років, вакцинованих препаратом CoronaVac, протягом перших 42 днів після щеплення і порівняли з фоновими показниками серед населення.

Так, в ході дослідження було встановлено 28 клінічно підтверджених випадків паралічу Белла, серед 451 939 осіб, які вперше зробили щеплення вакциною  CoronaVac. Вчені збирали дані людей, які отримали щеплення в період з 23 лютого по 4 травня. Дослідники дійшли висновку, що шанс прояву такого побічного ефекту становить 0,006%.

Автори дослідження відзначили, що існує загальний підвищений ризик паралічу Белла, який пов'язаний з вакциною CoronaVac.

При цьому вчені наголосили на тому, що захисні та корисні властивості препаратів для вакцинації проти коронавірусного захворювання набагато перевищують ризик небажаних побічних дій.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що Папа Франциск у середу, 18 серпня, звернувся до людей із закликом зробити щеплення від COVID-19. До закликів Папи приєдналися в відео кілька кардиналів і архієпископів з Північної та Південної Америки. Представники церкви підкреслили, що людям слід діяти відповідально, як членам великої людської сім'ї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини