Головна Новини Суспільство медицина В якому віці українці найчастіше вмирають від коронавируса - МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

В якому віці українці найчастіше вмирають від коронавируса - МОЗ

Найвищий ризик смерті у тих українців, які старше 60 років

17 серпня 2021, 19:13
Поділіться публікацією:

Люди віком 60 років становлять понад 80% усіх померлих від коронавірусу в Україні. На інші категорії припадає менш як 20% жертв інфекції. Більший вік підвищує шанси не пережити захворювання коронавірусів, повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

В якому віці українці найчастіше вмирають від коронавируса - МОЗ

Иллюстративное фото / Pixabay

Згідно з даними МОЗ, з моменту початку пандемії коронавірусу і до 14 серпня 2021 року Україна втратила від коронавірусу 53255 осіб. З цієї кількості 43566 померлих — у віці 60 + років.

У цій категорії померлих віку 60 + 15533 особи (29%) склали люди віку 60-69 років. 52% жертв припадає на українців віком 70-79 років, решта — люди віку 80+. Таким чином, менше п'ятої частини жертв коронавірусу припадає на українців, чий вік менше ніж 60 років.

У МОЗ підкреслюють, що ризик для літніх українців значно вищий, ніж для інших громадян країн. Відповідно, єдиним способом захисту від коронавірусу залишається вакцинація. Поки що вакцинація для українців — справа суто добровільна і примушувати до неї не можуть.

Нагадаємо, що незабаром антикоронавірусна вакцинація може стати для українців обов'язковою. Детальніше — в публікації порталу "Коментарі".

При цьому в деяких випадках щеплення від коронавірусу може бути небезпечним для того, кого вакцинуютьНаприклад, безумовно не варто вводити другу дозу вакцини від коронавірусу, яка має відмінний від першої тип виробництва.

Тим часом вчені вважають, що вже через кілька років людство зможе впоратися з пандемією коронавірусу і надалі цей вірус стане небезпечним хіба що для дітей. Подібне "омолодження" категорії пацієнтів характерно для всієї групи коронавірусів, які відомі науці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини