В Україну відправили нову партію вакцини від коронавірусу

Сьогодні Литва відправила в Україну 46 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca

Сьогодні, 18 серпня, Литва відправила в Україну 46 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca (Vaxzevria). Також у вівторок партію вакцини відправили до Вірменії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я Литви.

За рішенням уряду Литви іноземним державам було відправлено 220 тисяч доз вакцини AstraZeneca (Vaxzevria).

"Оскільки Литва продовжувала підтримувати дружні закордонні країни, у яких немає стабільних поставок вакцин, партія із 27 500 доз вакцини Vaxzevria була доставлена літаком до Вірменії у вівторок, а 46 тисяч доз цієї вакцини були відправлені в Україну у середу", - повідомили в МОЗ Литви.

Партії цих же вакцин вже отримали Тайвань, Молдова і Сакартвелло. Своєю підтримкою Литва висловлює відчутне зобов'язання допомогти дружнім країнам, які не отримують регулярні поставки вакцин проти COVID-19. Пандемія як і раніше вражає весь світ - навіть тих, хто зараз постає перед труднощами - політичними заворушеннями, нестатками. Ось чому тепер украй важливо підтримувати тісні взаємні стосунки з усіма членами міжнародної спільноти.

Своїм громадянам влада пояснила, що не варто турбуватися про можливий брак вакцини Vaxzevria в Литві. На складі Центру з надзвичайних ситуацій зараз зберігається понад 70 тисяч доз цієї вакцини муніципалітети також мають достатню кількість цієї вакцини - близько 30 тисяч невикористаних доз.

Вакцини розподіляються по муніципалітетах залежно від їх населення і рівня вакцинації. Муніципалітети заздалегідь інформуються про заплановану кількість вакцини, яку буде їм введено, щоб організувати процес вакцинації безперешкодно.

Нагадаємо, що тільки вакцинація є дієвим способом вберегтися від тяжкого перебігу COVID-19 або можливу смерть. У зв'язку з цим міністр охорони здоров'я країни Віктор Ляшко заявив, що населенню країни хочуть забезпечити постійний доступ до вакцин навіть на вихідних або у святкові дні.

Раніше портал "Коментарі" писав, що вакцина проти коронавірусу CoronaVac, вироблена китайською компанією Sinovac Biotech, володіє побічними ефектами, а саме може викликати тимчасовий параліч лицьового нерва (параліч Белла).