Головна Новини Суспільство медицина В Україну прийде новий штам коронавірусу: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну прийде новий штам коронавірусу: що відомо

У Держпродспоживслужбі повідомили про новий штам коронавірусу, який в травні 2021 року може з'явиться в Україні

26 квітня 2021, 19:23
Поділіться публікацією:

Начальник головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан попередив українців, що в нашій країні незабаром з'явиться новий штам коронавірусу. Про це експерт заявив у ефірі телеканалу "Україна 24".

В Україну прийде новий штам коронавірусу: що відомо

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Так, в Держпродспоживслужбі прогнозують збільшення кількості нових хворих після травневих і великодніх свят. Однак Рубан називає його "природним і незначним".

Більше тривоги, за його словами, викликає поширення нового штаму коронавірусу, так званого індійського.

"В Індії, Туреччини реєструється новий штам — індійський, який буде також у кінці травня в Україні. Тому що люди повернуться з відпусток із цих країн", — прогнозує глава Держпродспоживслужби.

Експерт зазначає, що цей штам вирує в цих країнах, спостерігається великий показник інфікування і летальності.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомляв, що в ряді країн медики фіксують новий вид коронавірусу — так звану подвійну мутацію. В Україні вже зафіксовані й британський, й південноафриканський штами коронавірусу. Що, на думку МОЗу, відображається на тяжкості захворювання. Подвійну мутацію вже знайшли у Великобританії, Індії та Гонконгу.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, влада Індії заявила, що країну потряс "коронавірусний шторм": добовий приріст захворюваності продовжує бити рекорди. У країні продовжує активно зростати кількість нових випадків захворювання, а медичного обладнання та ліжок не вистачає. Через великий наплив хворих у лікарнях Делі вже немає місць і пацієнтам відмовляють у допомозі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини