Головна Новини Суспільство медицина В Україну привезли ще одну індійську вакцину: цього разу не від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну привезли ще одну індійську вакцину: цього разу не від коронавірусу

Партія налічує 450 тисяч доз препарату

11 березня 2021, 11:56
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що сьогодні в Україні надійшла партія вакцин із Індії для захисту дітей від туберкульозу (БЦЖ). Вони були закуплені за замовленням МОЗ за кошти державного бюджету. Про це повідомляє видання "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу Міністерства.

В Україну привезли ще одну індійську вакцину: цього разу не від коронавірусу

В Україну привезли ще одну індійську вакцину - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що партія налічує 450 тисяч доз препарату виробництва Serum Institute of India. Це перша партія БЦЖ, яка надійшла в Україну в цьому році. Очікується ще 640 тисяч доз вакцини.

За словами МОЗ, вакцина є безпечною і ефективною. Повідомляється, що Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закупив препарат на кошти із залишків державного бюджету 2018 року.

Міністерство охорони здоров'я звернуло увагу, що щеплення можна зробити безкоштовно в державних медичних установах або приватних, які уклали угоду з Національною службою здоров'я.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що головною розвагою 10 березня для українців стало визначення можливого власного місця у черзі на щеплення проти коронавірусу. Все — через те, що українець Валентин Туков та поляк Мачок Ковальський створили спеціальний калькулятор, котрий дозволяє вирахувати подібну інформацію. Основою ресурсу стала платформа Omni Calculator, що дозволяє створення різноманітних рахувальних операцій на основі завантаженої інформації. Фактичні дані, застосовані в калькуляторі черги на вакцинацію, взяті розробниками із офіційних даних Міністерства охорони здоров’я. Головними моментами, врахованими під час "розв’язування календарних прикладів", є кількість провакцинованих жителів на тиждень, загальний відсоток осіб, які планують робити щеплення, та обчислення часу, який доведеться на це витратити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини