Головна Новини Суспільство медицина В Україні затвердили нові правила виклику швидкої допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні затвердили нові правила виклику швидкої допомоги

Швидка допомога не завжди буде приїжджати на виклики

16 грудня 2020, 16:05 comments1115
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів України сьогодні, 16 грудня, затвердив новий поділ звернень в екстрену медичну допомогу. Тепер медики будуть розділяти виклики на критичні, екстрені, чи не екстрені та не профільні. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

В Україні затвердили нові правила виклику швидкої допомоги

Швидка допомога

Критичними будуть вважатися виклики швидкої допомоги, які стосуються хворих або постраждалих, які перебувають у важкому стані та існує загроза для їхнього життя. Також до таких викликів належатимуть випадки, коли люди потребують реанімаційних заходів, у них серйозні травми, зупинилося або дуже утруднене дихання, а також великі крововтрати.

До екстрених також будуть ставитися виклики швидкої допомоги, коли життя хворого або потерпілого знаходиться під загрозою, а також є ризик погіршення стану в разі, якщо своєчасно не буде надана допомога. До цих випадків теж відносяться такі, при яких у людини порушено свідомість, є ознаки кровотечі, є ознаки гострого коронарного синдрому або інсульту, а також порушено дихання.

Не екстреними будуть вважатися виклики швидкої допомоги, коли стан хворого або потерпілого не є невідкладним, і якщо швидка допомога не приїде відразу, то загрози погіршення стану або життю немає. В той самий час, щоб визначити, в якому стані знаходиться людина, потрібен медичний працівник.

Не профільними будуть вважатися випадки, коли життю хворого або потерпілого нічого не загрожує і він не потребує оцінки стану з боку медперсоналу. В такому випадку швидка може не виїжджати, а людини проконсультують телефоном.

В уряді вважають, що це рішення дозволить оптимізувати роботу швидкої допомоги, яка відповідно до нормативу повинна приїжджати на виклики протягом 10 хвилин.

Нагадаємо, під час пандемії в Італії колишній глава гоночної команди Формули-1 Scuderia Ferrari Мауріціо Аррівабене влаштувався водієм швидкої допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини