Головна Новини Суспільство медицина В Україні зафіксували випадок одночасного інфікування грипом та COVID-19: він призвів до смерті хворого
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зафіксували випадок одночасного інфікування грипом та COVID-19: він призвів до смерті хворого

Поєднання двох таких інфекцій створює суперінфекцію і може бути смертельним

15 жовтня 2020, 20:36
Поділіться публікацією:

У Чернівцях було зафіксовано випадок одночасного інфікування грипом і коронавірусом людини. Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю виданню "Новое время".

В Україні зафіксували випадок одночасного інфікування грипом та COVID-19: він призвів до смерті хворого

Фото: sibdepo.ru

За словами чиновника, з початком холодів та зміни погоди в країні розпочнеться сезон захворювань на грип та ГРВІ. А в умовах пандемії коронавірусної інфекції можливе одночасне інфікування організму людини двома вірусами, що є смертельно небезпечним. 

Ляшко розповів, що у Чернівцях вже був зафіксований випадок, коли людина одночасно інфікувалася коронавірусом і грипом. За його словами, таке поєднання інфекцій призвело до швидкого розвитку ускладнень, не сумісних з життям, що закінчилося, на жаль, летальним результатом. Але спрогнозувати, чи будуть зустрічатися такі поєднання інфекцій в майбутньому і як вони будуть протікати, він не знає. 

"Сказати, чого очікувати від цього сезону, зараз складно. Ми напружено думаємо й аналізуємо: буде у нас поєднання цих хвороб чи ні", — заявив Віктор Ляшко.

Також головний санітарний лікар країни рекомендує жителям вакцинуватися проти грипу. Це можна зробити в будь-якій поліклініці, щоправда, тільки платно. 

За його словами, у разі  зростання випадків одночасного інфікування грипом та COVID-19, динаміка захворюваності піде набагато швидше в результаті збільшення циркуляції інфекції. У випадку вакцинації великої кількості людей можна буде добитися спаду захворюваності на грип, а також надалі запобігти формуванню суперінфекції, тобто поєднання декількох інфекцій в одному організмі.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Комаровський розповів, хто ніколи не захворіє на коронавірус.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини