Головна Новини Суспільство медицина В Україні зафіксували смерть від малярії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зафіксували смерть від малярії

Від хвороби помер чоловік, який повернувся з Африки

23 грудня 2020, 15:58
Поділіться публікацією:

Українські медичні працівники констатували жителю Харкова смерть від малярії. Відомо, що чоловік працював в Екваторіальній Гвінеї, а коли повернувся до України, стан його здоров'я помітно погіршився.

В Україні зафіксували смерть від малярії

ФОТО: З відкритих джерел

Відомо, що під час перебування в Африці, чоловіка часто кусали комарі, однак на африканському континенті харків'янин не мав ніяких симптомів захворювання.

У Харківському обласному лабораторному центрі повідомили, що харків'янин відчув нездужання ще в перших числах грудня — у нього з'явився головний біль та піднялася температура тіла. Однак за медичною допомогою він звернувся тільки 19 числа місяця. Чоловік був госпіталізований і медики поставили йому діагноз "малярія". Але, на жаль, врятувати чоловіка не вдалося — в той же день харків'янин помер.

За офіційними даними, з початку року 2020 року в Харківській області було зафіксовано п'ять випадків малярії. Хворі громадяни поверталися з Африки та Індії.

Нагадаємо, що на початку 2020 року британець Ян Джонс приїхав з благодійною місією до Індії, щоб допомогти місцевому населенню. Але в підсумку, жителі всіляко рятували волонтера від хвороб, які звалилися йому на голову. Волонтер в Індії підхопив COVID-19, малярію, лихоманку денге, а ще й був укушений коброю.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Харкові виявили випадок малярії: студент не відразу звернувся до медиків. Захворювання виявили у 22-річного студента, який прибув до України 3 вересня минулого року. Повідомляється, що перші симптоми у нього з'явилися ще 9 травня.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини