Головна Новини Суспільство медицина В Україні з’являться безкоштовні тести на коронавірус, але не скрізь
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з’являться безкоштовні тести на коронавірус, але не скрізь

Негативний результат експрес-тесту на ковід може замінити для подорожуючих двотижневий карантин

12 січня 2021, 12:39
Поділіться публікацією:








В Україні з’являться безкоштовні тести на коронавірус, але не скрізь

Тест, для тих, хто проходить КПП із окупованих територій, буде безкоштовним. Фото: tsn.ua

Люди, які виїжджають із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму, матимуть змогу пройти безкоштовний експрес-тест на коронавірус. Про таке оновлення повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко під час брифінгу МОЗ.

Раніше люди, які поверталися до України з ОРДЛО чи Криму, повинні були мати негативний результат ПЛР-тестування або ж проходили двотижневу самоізоляцію. Виняток становили діти до 12 років, особи, які їхали на навчання чи для вступу до ВНЗ, а також представники міжнародних організацій.

Відтепер же обов’язковий карантин можуть скасувати — у разі отримання негативного результату експрес-тесту. Зробити ж його, за словами Віктора Ляшка, можна буде одразу на контрольних пунктах в’їзду-виїзду між Україною та окупованими територіями.

Повідомляється, що для українців така процедура буде безкоштовною. Гроші на оплату виділені із державного бюджету. Поки до пунктів пропуску планують доставити близько 1,8 млн тестів на коронавірус.

Керівництво Донецької, Луганської та Херсонських облдержадміністрацій уже зобов’язали потурбуватися про створення спеціальних місць для тестування на КПП.

Окремо Віктор Ляшко зазначив, що результати пройдених тестів можна буде відслідкувати у спеціальному мобільному додатку "Вдома".

Попередньо видання "Коментарі" повідомляло про те, як відбуватиметься вакцинація від коронавірусу на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Зокрема, можна дізнатися, коли і яку вакцину отримають жителі цього регіону.

Також на сайті знайдеться інформація щодо вартості першої із замовлених Україною вакцин — названа ціна однієї дози.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини