Головна Новини Суспільство медицина В Україні вперше пройшла операція з пересадки нирки дитині від мертвого донора
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вперше пройшла операція з пересадки нирки дитині від мертвого донора

Операція з пересадки нирки дитині тривала 4 години

11 грудня 2020, 15:27
Поділіться публікацією:

У ніч на 11 грудня в Україні вперше пройшла операція з пересадки нирки дитині від мертвої людини. Повідомляється, що складну операцію проводили хірурги Національного інституту хірургії та трансплантології ім.Шалімова. Операція пройшла більш ніж успішно. Пацієнткою виявилася 3-річна дівчинка. Влітку поточного року у дитини різко стала розвиватися ниркова недостатність.

В Україні вперше пройшла операція з пересадки нирки дитині від мертвого донора

ФОТО: З відкритих джерел

Лікарі відзначають, що дівчинці робили перитонеальний діаліз. Це означає, що в черевну порожнину вводиться діалізний розчин, який там залишається від 4 до 1 2 годин. Після закінчення часу розчин зливають, а разом з ним виходить зайва рідина, а також продукти обміну речовин людини. У людей, які страждають на ниркову недостатність, порушена здатність цього внутрішнього органу виробляти сечу. Саме з нею з організму виводяться всі погані речовини.

Як з'ясувалося, донором став мертвий 38-річний чоловік. Причина  смерті — черепно-мозкова травма. Він помер в одній з київських лікарень. Після його смерті, дружина і сестра погодилися, щоб органи їх покійного родича послужили донорським матеріалом для нужденних людей.

Так, нирка була віддана 3-річній дівчинці, серце 34-річний пацієнт Інституту серця, а печінку отримали пацієнти Інституту Шалімова. На щастя, операція з пересадки нирки пройшла успішно. Вже на операційному столі донорський орган запрацював.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що вчені розробили новий препарат для імунної терапії раку, а також про те, чому від недосипу можна померти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини