Головна Новини Суспільство медицина В Україні вперше провели остеоінтеграційне протезування: Що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вперше провели остеоінтеграційне протезування: Що відомо

Українські медики вперше імплантували протез пацієнтові прямо в кістку. Ним став ветеран російсько-української війни, капітан ЗСУ, 56-річний Ігор Крупнов

17 квітня 2023, 12:25
Поділіться публікацією:

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у Facebook, пишуть "Коментарі".

В Україні вперше провели остеоінтеграційне протезування: Що відомо

Сучасні технології стають все доступнішими для українських пацієнтів, у їх числі і військових

"Восени авто, в якому він їхав на завдання разом з побратимами, наскочило на міни. Тоді він втратив дві ноги", — написав Ляшко.

Дана технологія називається остеоінтеграційне протезування. Вона є досить актуальною для тих людей, котрі втратили обидві кінцівки і є дуже чутливими до класичних протезів.

"Робити перші кроки на імплантованих протезах можна вже на другий день після операції. Ще за шість тижнів – повноцінно ходити", — зазначає міністр.

Дебютне операційне втручання провели у Першому медичному об’єднанні Львова. Окрім українських медиків участь у операції взяв кваліфікований австралійський ортопед-травматолог Муньєд Аль Мудеріс. За його плечима – тисяча операцій у рідній країні, та п’ять сотень – по всьому світу.

"Після протезування Ігор почуває себе добре, вже зробив перші кроки. Лікарі задоволені результатом", — резюмує Ляшко.

Загалом протягом цього візиту остеоінтегруючі операції зробили трьом українцям, додає міністр охорони здоров'я.

Таку технологію українські лікарі, у супроводі світового медика Аль Мудеріса опановували вперше. Даний вид операційних втручань планують впроваджувати у вітчизняній медицині й надалі.

"В подальшому впевнений, що цю практику будуть реалізовувати наші хлопці та дівчата, які мають досвід хірургічних втручань. Ми будемо її застосовувати по максимуму, де це можливо", — підсумував Ляшко.

Читайте також на сайті "Коментарі", чи є протизапальний препарат "Німесил" життєво-необхідним при будь-яких захворюваннях та чим його можна замінити — розповідають лікарі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини