Головна Новини Суспільство медицина В Україні виявили перші випадки "британського" штаму Covid
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні виявили перші випадки "британського" штаму Covid

Два позитивних результати виявили в Івано-Франківську

4 березня 2021, 15:32
Поділіться публікацією:

Відомий лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська повідомила, що в Україні підтвердили перші випадки "британського" штаму коронавірусу. Так, два позитивних результати виявили в Івано-Франківську, написала лікар на своїй сторінці в Facebook.

В Україні виявили перші випадки "британського" штаму Covid

В Івано-Франківську виявили британський штам коронавірусу - фото з відкритих джерел

"Ця мутація виявляється у "британського", "бразильського" і "південно-африканського" штамів. Є думка, що вона сприяє посиленню заразності через більшу спорідненість вірусу до рецепторів АПФ (ангіотензін — преобразований фермент — ред). Даних за те, що вона викликає збільшення смертності, немає", — заявила Голубовська.

Також вона зазначила, що зразки, взяті у двох хворих в Івано-Франківську, виявили мутацію в S-білку в положенні 501 — N501Y.

Інфекціоніст додала, що Україну накрила хвиля важких випадків захворюваності на коронавірус. За її словами, відділення інтенсивної терапії в лікарнях зараз переповнені.

"Боюся, цей період для нас буде найважчим з часу появи перших хворих", — заявила Голубовська.

Нагадаємо, що 4 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна підійшла до третьої хвилі пандемії Covid-19. У зв'язку з цим існує загроза введення повторного локдауну в країні.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Шмигаль заявив, що Україна до кінця березня чекає поставки понад 2 млн доз вакцин від коронавірусу. Всього в першому-другому кварталі уряд очікує поставки понад 9 млн доз вакцин для українців.

Також стало відомо, що з початку Covid-вакцинації в Україні першу дозу щеплення від коронавірусу отримали 9568 українців. Таким чином, за минулу добу прищепили 2680 осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини