Головна Новини Суспільство медицина В Україні розширили "помаранчеву" зону карантину: список областей
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні розширили "помаранчеву" зону карантину: список областей

У "червоній" зоні карантину залишаються чотири області

11 березня 2021, 12:37
Поділіться публікацією:

Міністерство охорони здоров'я оновило показники регіонів по коронавірусу і список областей в карантинних зонах. Таким чином, в "помаранчеву" зону додали Миколаївську область. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

В Україні розширили "помаранчеву" зону карантину: список областей

Коронавірус в Україні - фото з відкритих джерел

Станом на 11 березня в Україні в "червоній" зоні карантину залишаються чотири області — Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька.

"Помаранчевими" тепер є Київ, Вінницька, Донецька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька і Черкаська області.

Решта регіонів знаходяться в "жовтій" зоні карантину — Волинська, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Харківська, Херсонська і Чернігівська області.

При цьому в дев'яти регіонах перевищено показник госпіталізацій — в Івано-Франківській (136,7 на 100 тисяч населення при нормі 60), Вінницькій (116,4), Чернівецькій (91,6), Житомирській (86,9), Закарпатській (86 , 7), Миколаївській (74,1) і Хмельницькій (66) та Тернопільській (60,1) областях, а також в Києві (70,3).

Зазначимо, в Україні з 24 лютого діє адаптивний карантин. Всі регіони розділені на зони. У "червоній" зоні діють найжорсткіші обмеження, "помаранчева" — зона ризику, "жовта" — загальні обмеження, а "зелена" дозволяє переглянути обмеження в бік пом'якшення.

Нагадаємо, що раніше відомий український лікар Євген Комаровський висловився про деякі карантинні правила і про те, чи є сенс носити захисну маску на морозі. У ролику Комаровський зазначив, що ходіння по вулиці в масці він вважає абсолютною дурістю, будь на вулиці спека або ж десятиградусний мороз. За весь час пандемії вже неодноразово обговорювалася ця тема і за підсумком висновок був зроблений один — маска потрібна там, де неможливо соціальне дистанціювання, тобто 1,5 метра один від одного, а також там, де немає вентиляції повітря. В інших місцях цей засіб захисту є марним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини