Головна Новини Суспільство медицина В Україні розпочався запис на бустерну вакцинацію проти COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні розпочався запис на бустерну вакцинацію проти COVID-19

Для бустерної дози МОЗ рекомендує вакцину Moderna або Comirnaty від Pfizer

7 січня 2022, 23:00
Поділіться публікацією:

Отримати бустерну дозу щеплення від коронавірусу можуть всі охочі від 18 років. Записатися й отримати щеплення можна у будь-якому зручному пункті масової вакцинації або медустанові. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я. З моменту другої вакцинації має минути щонайменше 6 місяців. 

В Україні розпочався запис на бустерну вакцинацію проти COVID-19

Вакцинація - фото з відкритих джерел

Для бустерної дози МОЗ рекомендує вакцину Moderna або Comirnaty від Pfizer. Тим, хто щепився CoronaVac (Sinovac Biotech), рекомендується вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, люди з ослабленим імунітетом, яким зараз запроваджується додаткова доза вакцини від COVID-19, також зможуть отримати бустерну дозу. Для них оптимальний період введення – від 3 до 6 місяців після додаткової.

Після введення додаткової дози можна отримати новий сертифікат COVID, який діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна буде у "Дії" орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу діятиме сертифікат щодо попередньої повної вакцинації.

За інформацією МОЗ, в Україні вже 47,6% дорослого населення отримало принаймні одне щеплення проти COVID-19. 44,9% дорослого населення України одержало дві дози вакцини проти коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, обов’язкова вакцинація від коронавірусу – "абсолютно останній захід". Таку заяву зробив у вівторок, 7 грудня, голова європейського відділу Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге.

"Мандати з вакцинації є абсолютно останнім заходом і застосовуються лише тоді, коли вичерпано всі можливі варіанти покращення охоплення вакцинацією", – сказав Клюге.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини