Головна Новини Суспільство медицина В МОЗ розробили механізм формування медбригад на контрактній основі задля боротьби з COVID-19 – Ляшко
commentss НОВИНИ Всі новини

В МОЗ розробили механізм формування медбригад на контрактній основі задля боротьби з COVID-19 – Ляшко

Добровольцям, які вирішать вступити до спеціальної бригади, більше платитимуть

30 жовтня 2020, 17:03
Поділіться публікацією:

Медичні працівники, які бажають допомагати хворим на COVID-19 пацієнтам, зможуть вступати у спеціальні бригади, повідомляє МОЗ України. 

В МОЗ розробили механізм формування медбригад на контрактній основі задля боротьби з COVID-19 – Ляшко

Фото: 24ks.news

У Міністерстві охорони здоров’я повідомляють, що розробили механізм, за яким оперативно залучатимуть медичних працівників на контрактній основі. "Новобранці" входитимуть до команд тих закладів, де лікують пацієнтів, які хворіють на коронавірус.

В МОЗ зазначають, що мова йде лише про тих медичних працівників, які мають бажання добровільно вступити до бригади спецпризначення. Для цього їм необхідно поставити свій підпис у відповідному контракті.

"Такий контракт передбачатиме відрядження до закладів охорони здоров’я, зокрема й на території інших адміністративно-територіальних одиниць, де спостерігається погіршення епідемічної ситуації. Його важливою умовою є те, що за медичним працівником зберігається основне місце роботи разом із середньою заробітною платою. Тобто, основний трудовий стаж не переривається", — зазначив заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Також в МОЗ додають, що працівники, які виявлять бажання працювати в бригаді та контактувати з хворими на COVID-19 пацієнтами, зможуть скористуватися правом отримати 300% середньої заробітної плати.

На сайті Міністерстві охорони здоров’я можна знайти відповідне посилання на анкету, яку доброволець може заповнити та залишити свої контактні дані при бажанні вступити у бригаді, яка протидіятиме поширенню коронавірусної інфекції.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Кабмін підвищив зарплату сімейним лікарям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини