Головна Новини Суспільство медицина В ЄС розповіли, коли можуть затвердити російську вакцину Супутник V
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЄС розповіли, коли можуть затвердити російську вакцину Супутник V

Зараз програма співпраці знаходиться на стадії реалізації

15 березня 2021, 13:51
Поділіться публікацією:

Європейське агентство лікарських засобів (ЕМА) повідомило, що не схвалить російську вакцину від коронавірусу "Супутник V" в квітні. Це може статися не раніше травня. Про це повідомив глава департаменту EMA з питань загроз здоров'ю і стратегії вакцинації Марко Кавалері, передає Il Sole 24 Ore.

В ЄС розповіли, коли можуть затвердити російську вакцину Супутник V

Вакцина від коронавірусу - фото з відкритих джерел

За словами Кавалері, зараз програма співпраці знаходиться на стадії реалізації.

"Супутник V" — це добре розроблена вакцина, яка заслуговує загального інтересу. Ми раді співпрацювати з компанією-виробником і подивимося, чи зможемо ми використовувати її в Європі, але ми повинні перевірити, чи відповідають очікуванням стандарти виробництва", — заявив Кавалері.

У ЕМА підкреслили, що до кінця квітня не зможуть дати відповідь по російській вакцині.

"У найближчі тижні ми побачимо, чи зможемо затвердити вакцину. Але до кінця квітня ми не будемо готові дати згоду на "Супутник V". Ймовірно в травні", — додав Кавалері.

Нагадаємо, що раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна планує видавати міжнародні сертифікати про вакцинацію від коронавірусу. Ніяких інших "імунних паспортів" Україна вводити не планує.

Як раніше повідомляли "Коментарі", станом на 15 березня в "червоній" зоні карантину залишаються чотири області — Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька. "Помаранчева" зона складається з 11 регіонів — Києва, Вінницької, Донецької, Київської, Львівської, Миколаївської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей. Решта областей залишаються в "жовтій" зоні: Волинська, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Харківська та Херсонська області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини