Головна Новини Суспільство медицина Українців чекають зміни в COVID-сертифікатах
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців чекають зміни в COVID-сертифікатах

Кабмін 6 грудня ухвалив зміни щодо використання COVID-сертифікатів

6 грудня 2022, 20:15
Поділіться публікацією:

Сьогодні, за словами представника уряду у Верховній Раді Тараса Мельничука, як він написав у соцмережах, на додаток до Порядку формування та використання сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19, внесли зміни, пишуть "Коментарі".

Українців чекають зміни в COVID-сертифікатах

COVID-сертифікати

 

Як розповідає представник Кабміну, зміни передбачають удосконалення механізму формування та використання COVID-сертифікатів. Зокрема було оновлено дані про схему поєднання вакцин при введенні іншої бустерної дози. Детальних пояснень поки що ні в Уряді, ні в МОЗі немає.

 

Сертифікат про вакцинацію проти коронавірусу, у якого закінчився термін дії, тепер не буде зникати з додатку "Дія". Запроваджені трохи раніше зміни щодо термінованих цифрових COVID-сертифікатів дозволяють дотепер переглянути у смартфоні історію вакцинації проти коронавірусу.

 

Наразі щепитися від коронавірусу в Україні можна п'ятьма вакцинами: Comirnaty (від Pfizer-BioNTech) ; CoronaVac (від Sinovac Biotech) ; Johnson&Johnson (Janssen) ; AstraZeneca ; Moderna (Spikevax).

 

За даними ВООЗ, людство вже має імунітет до коронавірусу на понад 90%. Хоч і починають говорити про перемогу над епідемією , а про завершення пандемії не оголошують. Гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус заявив, що, за оцінками експертів організації, що можлива поява нового штаму, який може поширитися і витіснити панівний нині Omicron.

 

В Україні, за останніми даними МОЗу, коронавірусом перехворіли понад 5,34 млн, померли – понад 110,58 тисячі осіб. Наскільки ця статистика відрізняється від реалій, важко сказати. Адже у зв'язку з повномасштабною агресією росіян, коли багато українців змушені були виїхати за кордон, а для тих, хто залишився вдома, головним стало завдання вижити, COVID-19 відійшов на задній план, про нього й не згадували. Але, за тими ж останніми оновленими даними станом на 2 грудня повністю вакцинувалися у нас уже понад 15,2 млн осіб або 36,96%, з них 724,5 тисячі прищеплені бустерною дозою, а понад 28 тисяч отримали ще одну додаткову дозу.


Як писали "Коментарі" у другій декаді вересня, про закінчення пандемії вже тоді говорив Генеральний директор ВООЗ. Вже тоді смертність від коронавірусу у світі помітно зменшувалися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини