Головна Новини Суспільство медицина Україна знайшла спосіб зберегти і перевезти вакцину від Covid-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна знайшла спосіб зберегти і перевезти вакцину від Covid-19

Вакцина проти коронавірусу зберігає свої властивості лише за наднизьких температур

28 грудня 2020, 08:40
Поділіться публікацією:

Вакцина від коронавірусу зберігається тільки за наднизьких температур та бережного транспортування. Таким чином для багатьох країн доставлення ліків проти COVID-19 стало серйозною проблемою.

Україна знайшла спосіб зберегти і перевезти вакцину від Covid-19

Як транспортуватиметься вакцина проти Covid-19 в Україну. Фото: refka.ru

Та Україна вже віднайшла спосіб як транспортувати та зберегти вакцину. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Доставлення буде здійснено завдяки приватним логістичним фармацевтичним компаніям. Тільки там  є можливість зберігання вакцини при необхідній температурі в -80 градусів.

Також Міністерство охорони здоров'я переглянуло потужності  державних українських складів. Проте умов для зберігання вакцини за необхідної температури там немає. Раніше в історії української медицини температура -80 градусів ніколи не використовувалася.

Нагадаємо, що Україна затвердила план вакцинації проти COVID-19. План передбачає чотири етапи. Спочатку щеплення зроблять людям із найвищим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тим, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією COVID-19.

Далі в чергу увійдуть люди 60-річного віку. Сюди входять і члени групи ризику, органи держбезпеки, освітні установи.

Третій етап охоплює вакцинацію людей від 18 до 59 років, які мають високий ризик зараження коронавірусом. Тобто, належать до груп медичного ризику та іншим професійним групам.

Четвертий етап передбачає щеплення людей із підвищеним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави.

Сайт "Коментарі" раніше розповідав, що в Брюсселі уклали документ, згідно з яким дані людей,  що братимуть участь в кампанії вакцинації, будуть зберігатися. Документ відразу викликав критику, бо він дав уряду повний карт-бланш на отримання будь-якої інформації, яка буде названа потрібною, без будь-яких заходів захисту конфіденційності.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини