Головна Новини Суспільство медицина Україна перейшла на е-лікарняні: як отримати документ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна перейшла на е-лікарняні: як отримати документ

У Мінціфри зазначають, що тепер отримання електронного лікарняного буде швидким

1 жовтня 2021, 14:50
Поділіться публікацією:

Виснажливе стояння в чергах у лікарні тепер в минулому. З сьогоднішнього дня в Україні починають діяти електронні лікарняні. Українцям більше не потрібно для того, щоб закрити лікарняний йти в медустанову, контактувати з іншими хворими і медперсоналом, наражаючи себе на небезпеку. Як передає видання "Коментарі", про нововведення, яке повинно полегшити життя громадян України розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише "ТСН".

Україна перейшла на е-лікарняні: як отримати документ

Електронний лікарняний Фото з відкритих джерел

Михайло Федоров зазначив, про намір ввести в Україні е-лікарняні активно говорили останні 10 років. Тепер же це реальність. Міністр упевнений, що електронні лікарняні спростять життя не лише пацієнтів, але і медиків.

Глава Мінцифри підкреслив, ще в червні в нашій державі стартував перехідний етап. За останні три місяці в Україні практично не залишилося медустанов, які б не були підключені до медичної системи, яка і дає можливість працювати з електронними лікарняними.

В уряді запевняють, що отримати електронний лікарняний буде простіше простого. Хворому потрібно всього лише прийти в лікарню, де його огляне лікар, після чого медпрацівник зробить медичний висновок. Далі він потрапить до Реєстру. Пацієнт отримує смс на телефон. Далі висновок надсилається до Реєстру Пенсійного фонду. І вже там оформляється електронний листок непрацездатності, щоб людина могла отримати виплати. Пацієнту приходить друге смс. Роботодавець може ознайомитися з документом на порталі ПФУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в МОЗ пояснили, чому була затримка з введенням електронного лікарняного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини