Головна Новини Суспільство медицина Україна передбачила кошти на закупівлю ліків для лікування COVID-19: що це за препарат
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна передбачила кошти на закупівлю ліків для лікування COVID-19: що це за препарат

У МОЗ заявили про домовленості з виробником ліків, які будуть використовувати для пацієнтів із діагнозом COVID-19

3 вересня 2020, 12:05 comments1024
Поділіться публікацією:








Україна закупить лікарський препарат "Ремдесивір", який має допомогти українцям у лікуванні коронавірусної інфекції. Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Україна передбачила кошти на закупівлю ліків для лікування COVID-19: що це за препарат

За словами міністра, уряд ухвалив постанову про виділення коштів на закупівлю цього препарату. У МОЗ очікують, що ліки будуть закуплені та доставлені в Україну найближчим часом. Степанов зазначив, що міністерство досягло домовленостей з компанією-виробником.

"Це лікарський засіб, який на сьогодні не зареєстрований в Україні. Але закон дозволяє нам завести його й централізовано закупити", — сказав очільник МОЗ.

Крім того, зауважив міністр, ці ліки включені до національного протоколу лікування коронавірусної інфекції. Препарат, за даними МОЗ, показує достатні результати.

Нагадаємо, днями міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна має намір змінити систему закупівлі ліків, які сьогодні здійснюються через міжнародні організації.

Раніше повідомлялося, як можна повернути неякісні ліки в аптеку. В Міністерстві юстиції докладно розповіли, що робити у разі купівлі неякісних медикаментів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини