Головна Новини Суспільство медицина Вчені розповіли, кому потрібно приймати антибіотики під час коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, кому потрібно приймати антибіотики під час коронавірусу

Проведене дослідження продемонструвало часте застосування антибіотиків, яке не є обов'язковим для більшості пацієнтів з COVID

4 червня 2021, 15:06
Поділіться публікацією:

Британські вчені провели дослідження, в ході якого проаналізували обсяги і доцільність вживання антибіотиків пацієнтами з коронавірусом. Їм вдалося встановити, що антибактеріальні препарати потрібно приймати тільки як виняток і у відділеннях інтенсивної терапії. Про це повідомляє 24 канал, посилаючись на The Lancet.

Вчені розповіли, кому потрібно приймати антибіотики під час коронавірусу

Вчені розповіли, кому потрібно приймати антибіотики під час коронавірусу - фото з відкритих джерел

Відзначається, що дослідження  провели експерти Міжнародного консорціуму з важких респіраторних інфекцій (ISARIC). У ньому взяли участь понад 250 пацієнтів медичних закладів Британії, Шотландії та Уельсу. Вчені провели аналіз даних практично 49 тисяч громадян, які були госпіталізовані з COVID-19 в період лютий-червень 2020 року.

85% хворих отримували один або кілька антибіотиків під час стаціонарного лікування, з них 37% отримували ці препарати ще до прибуття до лікарні. Найвищі показники відзначені серед пацієнтів відділення інтенсивної терапії (ВІТ). Найчастіше медичні працівники призначали антибіотики широкого спектра дії.

Великим відкриттям дослідження визначили те, що бактеріальні інфекції у пацієнтів із коронавірусом зустрічалися вкрай рідко. Найчастіше це були внутрішньолікарняні інфекції.

Вчені відзначили, що проведене дослідження продемонструвало часте застосування антибіотиків, яке не є обов'язковим для більшості пацієнтів з коронавірусним захворюванням.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що в Україні може з'явитися свій штам коронавірусного захворювання, проте це відбудеться, якщо в Україні будуть фіксувати досить активне зараження і передачу вірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини