Головна Новини Суспільство медицина У ВООЗ зробили заяву про пандемію COVID: ситуація дуже небезпечна
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ зробили заяву про пандемію COVID: ситуація дуже небезпечна

За минулий тиждень кількість нових випадків коронавірусу зросла

20 липня 2021, 12:07
Поділіться публікацією:

Епідеміолог і технічний керівник Всесвітньої організації охорони здоров'я із COVID-19 Марія Ван Керкхове заявила, що ситуація з пандемією у світі стає небезпечнішою, а світ все більше віддаляється від її завершення. Про це пише УНІАН з посиланням на "Голос Америки".

У ВООЗ зробили заяву про пандемію COVID: ситуація дуже небезпечна

У ВОЗ зробили заяву про пандемію СOVID - фото з відкритих джерел

На думку фахівця, це пов'язано з появою нових штамів коронавірусу, змішанням соціальних груп, недостатньою кількістю препаратів для вакцинації, а також недотриманням профілактичних заходів.

Епідеміолог підкреслила, що за минулі сім днів кількість нових випадків інфікування коронавірусом у світі зросла на більш ніж 11%, а кількість смертей збільшилася на 1%. Керкхове також зазначила, що на території Європи кількість нових випадків COVID-19 зросла на 21%.

"Ми знаходимося в дуже небезпечній ситуації. Ситуація стає все більш і більш складною, і ми все більше віддаляємося від завершення цієї пандемії, ніж варто було б на даний час", — повідомила епідеміолог ВООЗ.

Раніше портал "Коментарі" писав, що азитроміцин виявився неефективним під час лікування інфекції у хворих коронавірусом пацієнтів. Таку заяву зробили вчені з США. Фахівці зазначили, що ефективність цього препарату не була вищою, ніж лікувальні властивості плацебо. Вчені повідомили, що під час вживання азитроміцину не вберегли хворих пацієнтів від ймовірності потрапити до реанімації.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, що вчені розповіли, кому потрібно приймати антибіотики під час коронавірусу. Британські вчені провели дослідження, в ході якого проаналізували обсяги і доцільність застосування антибіотиків у пацієнтів з коронавірусом. Їм вдалося встановити, що антибактеріальні препарати потрібно приймати тільки як виняток і у відділеннях інтенсивної терапії.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини