Головна Новини Суспільство медицина У ВООЗ рекомендують продовжити використання вакцини від AstraZeneca: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ рекомендують продовжити використання вакцини від AstraZeneca: подробиці

Комітет зараз оцінює негативну інформацію про AstraZeneca

12 березня 2021, 13:58
Поділіться публікацією:

Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Харріс заявила, що користь від вакцини компанії AstraZeneca перевищує негативні дані про неї. Використання рекомендується продовжити, попри рішення деяких країн ЄС призупинити вакцинацію препаратом. Про це стало відомо в ході брифінгу в п'ятницю 12 березня.

У ВООЗ рекомендують продовжити використання вакцини від AstraZeneca: подробиці

Вакцинація від коронавірусу - фото з відкритих джерел

"Вакцина може продовжувати використовуватися, поки йде розслідування причин виникнення тромбозу. У нас також є місцевий Консультативний комітет ВООЗ з безпеки вакцин, який розглядає безпеку всіх вакцин. Вони вивчають цей сигнал", — заявила Харріс.

Також представник ВООЗ зазначила, що комітет зараз оцінює негативну інформацію про AstraZeneca.

"Як тільки у нас буде повне розуміння рішення комітету, ми вам повідомимо", — додала Харріс.

Вона зазначила, що причина і наслідок появи випадків тромбозу в цей час ретельно вивчається, тому що поки незрозуміло, чи очікувалася подібна реакція організму, і як вона пов'язана саме з цією вакциною.

Водночас Європейське агентство з лікарських засобів вчора заявило, що вакцинація препаратом від Covid-19 компанії AstraZeneca не підвищує ризик виникнення тромбів. Застосування вакцини можна продовжувати.

Нагадаємо, що вчора, 11 березня, Данія і ще шість країн Європи призупинила вакцинацію від коронавірусу препаратом компанії AstraZeneca. Повідомляється, що таке рішення було прийнято після випадку утворення тромбів після вакцинації у пацієнта. Відомо, що в Данії поки зафіксовано один такий випадок. На цей момент проводиться розслідування. Також повідомляється, що ще шість європейських країн припиняють використання вакцини AstraZeneca. Зокрема, Австрія — після летального випадку у вакцинованого від порушень згортання крові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини