Головна Новини Суспільство медицина У ВООЗ прогнозують поширення більш заразного штаму COVID в Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ прогнозують поширення більш заразного штаму COVID в Європі

Ця мутація здатна заражати навіть тих, хто має імунітет

10 червня 2021, 16:54
Поділіться публікацією:

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) прогнозують поширення Європою "індійського" коронавірусного штаму, який є більш заразним. Ця мутація, яка ще відома як "дельта", вже витіснила інші варіанти коронавірусного захворювання в різних країнах. Такою заявою поділився директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге, повідомляє видання "РБК-Україна".

У ВООЗ прогнозують поширення більш заразного штаму COVID в Європі

У ВООЗ прогнозують поширення більш заразного штаму COVID у Європі - фото з відкритих джерел

Представник ВООЗ говорить, що цей штам COVID ще більш заразний і може інфікувати навіть тих громадян, у кого вироблений імунітет.

"Ми вже це проходили. Влітку минулого року випадки захворювання поступово зростали у молодших вікових групах, потім перемістилися у старші вікові групи, що призвело до руйнівного спалаху, локдауну і загибелі безлічі людей восени і взимку 2020 року", — сказав він.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що стародавні греки знову приходять на допомогу — у цьому випадку з приводу коронавірусного захворювання. Звучить дивно, але так і є: представники Всесвітньої організації охорони здоров'я запропонували скористатися грецьким алфавітом, щоб розрізняти між собою існуючі штами ковіду, повідомляється на офіційному сайті ВООЗ.

"Коментарі" вирішили об'єднати всі найосновніші факти за допомогою інфографіки. Такі зміни намагаються ввести в ужиток людей по всьому світу, щоб назви, які раніше "прижилися" і пов'язані з певними країнами, більше не вживалися.

На думку фахівців, наявність прив'язки "британського", "індійського" і деяких інших штамів коронавірусу до держав, де вони були виявлені, негативно впливає на туристичний імідж.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини