Головна Новини Суспільство медицина У США провели унікальну операцію: людині пересадили серце свині
commentss НОВИНИ Всі новини

У США провели унікальну операцію: людині пересадили серце свині

Операцію провели лікарі Медичного центру Університету Меріленду, рятуючи життя чоловіка з тяжким захворюванням серця

11 січня 2022, 08:36
Поділіться публікацією:

В медицині зроблено ще один крок вперед по порятнку життя людини. У США лікарям Медичного центру Університету Меріленду вперше вдалося успішно провести операцію з пересадки людині серця генетично модифікованої свині. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Associated Press.

У США провели унікальну операцію: людині пересадили серце свині

Операція. Фото: UMMC

Медики пішли на такий крок, рятуючи від смерті чоловіка, який мав тяжке захворювання серця. Наразі минуло вже більше трьох днів з моменту пересадки серця. Стан здоров'я пацієнта стабільний. Тому можна сказати, що експериментальна операція пройшла задовільно. Але самі лікарі поки що з обережністю говорять про проведений експеримент, адже про його успішність можна буде говорити лише коли мине достатньо часу і з'явиться впевненість, що не буде відторгнення.

Вже не один рік поспіль медики у всьому світі вивчають практику використання органів тварин для рятувальних трансплантацій людям. Медики кажуть, якщо негайного відторгнення після пересадки не сталося, то можна стверджувати, що серце генетично модифікованої тварини може також виконувати свої функції в людському організмі.

Видання зазначає, що зараз 57-річний чоловік, якому провели пересадку серця, перебуває під повним наглядом лікарів. Через кілька тижнів, коли пройде повний період відновлення після операції, можна буде вже більш точно сказати про успішність проведеної трансплантації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Франції провели унікальну операцію: чоловікові пересадили руки. До цього чоловік 20 років прожив без обох кінцівок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини