Головна Новини Суспільство медицина У Росії опрацьовують програму імплантації мікрокомп'ютерів у мозок людини
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії опрацьовують програму імплантації мікрокомп'ютерів у мозок людини

Поки проєкт перебуває на стадії початкового опрацювання

22 червня 2021, 08:00
Поділіться публікацією:

Влада Росії розробляє нову програму, яку підтримав Володимир Путін. Вона нібито буде дозволяти людям через імплантовані у мозок мікрокомп’ютери керувати зовнішніми пристроями та отримувати від них інформацію. Про це пише "Коммерсантъ", посилаючись на зміст цієї дослідної програми.

У Росії опрацьовують програму імплантації мікрокомп'ютерів у мозок людини

Програму одобрив Путін (фото: kremlin.ru)

Над проєкт працюватиме спеціальна робоча група при Міносвіти.  Федеральна програма має назву "Мозок, здоров’я, інтелект, інновації" й розрахована до 2029 року.

 У повідомленні видання йдеться, що документ, де представлений зміст цього проєкту, був підготовлений та розроблений фахівцями Російської академії наук (РАН) і МДУ. В березні цього року його підтримав президент Путін.

Стало відомо, що опрацьовувати програму будуть прем’єр Михайло Мішустін та голова адміністрації президента Росії Антон Вайно.

Сьогодні програма знаходиться на етапі початкового опрацювання.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що у Путіна прокоментували його можливу зустріч із ЗеленськимУ Російській Федерації готові до зустрічі глави Кремля Володимира Путіна й українського державного глави Володимира Зеленського, проте організацію її підготовки поки не ведуть. Таку заяву зробив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков. За словами спікера Кремля, конкретних кроків з підготовки даного заходу в РФ не робили.

Раніше  Володимир Зеленським запропонував Володимиру Путіну провести зустріч. У відповідь російський лідер заявив, що йому завжди є про що поговорити з президентом України.
 



 


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини