Головна Новини Суспільство медицина У найефективнішої вакцини від коронавірусу є великий недолік
commentss НОВИНИ Всі новини

У найефективнішої вакцини від коронавірусу є великий недолік

Постачання вакцини в бідні та малорозвинені країни може зірватись

12 листопада 2020, 11:10
Поділіться публікацією:

Британський міністр охорони здоров'я Метт Генкок заявив про складнощі транспортування нової ефективної вакцини від компаній Pfizer та BioNTech. Про це проінформував сайт BBC.

У найефективнішої вакцини від коронавірусу є великий недолік

Фото: Газета.ру

Аби вакцина зберігалася та діяла, її необхідно тримати в камерах з ультранизькими температурами: від -70°C. Виймати препарат з холодного середовища можна максимум чотири рази. Ні домашні, ні виробничі морозильні камери не можуть забезпечити таку температуру.

В такому випадку найбільша проблема виникає у бідних країн. В них немає можливості придбати потужності для зберігання вакцини та забезпечити правильне транспортування.

Компанія Pfizer вже обдумує варіанти доставки вакцини до місць призначення.

За їх словами, препарат розповсюджуватиметься з центрів компанії у США, Німеччині та Бельгії. Перевозитимуть її наземним та повітряним транспортом до клінік та лікарень, де вакцину вводитимуть людям.

Окрім того, компанія Pfizer розробила спеціальну транспортну коробку невеликого розміру, яка може забезпечити вакцині необхідну температуру. В одну ємкість вміщується до 5 тис. доз, які можуть безпроблемно зберігатися протягом 10 днів. Однак, одна така коробка, відповідно, коштуватиме дорого. Деякі країни не зможуть виділити таку велику кількість коштів.

Також сайт “Коментарі” повідомляє п'ять причин, чому тест на COVID-19 може показати неправильний результат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини