Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ заявили про спалах небезпечного захворювання: де виявлено хворобу
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ заявили про спалах небезпечного захворювання: де виявлено хворобу

Міністерство охорони здоров'я України зробило попередження про небезпечне захворювання – гепатит А.

24 жовтня 2023, 12:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В одному з районів міста Вінниця зафіксовано спалах вірусного гепатиту А. Наразі відомо про 60 осіб з підтвердженим діагнозом, серед яких 14 дітей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву МОЗ України.

У МОЗ заявили про спалах небезпечного захворювання: де виявлено хворобу

У Вінниці виявили спалах гепатиту А. Фото з відкритих джерел

Спеціалісти з місцевого Центру контролю та профілактики хвороб перевіряють можливі причини спалаху гепатиту А у Вінниці. Наразі перевірки тривають на стихійних ринках, центрах водопостачання та інших об'єктах, які можуть бути місцем спалаху. На лабораторне дослідження було відправлено 66 проб води. 

Згідно з аналізами Центру контролю та профілактики хвороб 53 проби були перевірені. Серед них не виявлено можливого місця зараження гепатиту А, а води відповідають санітарним нормам, зазначили у МОЗ.

Крім 60 осіб у яких підтвердили діагноз на гепатит А, ще 14 осіб перебувають під медичним наглядом та очікують на результати аналізів.

"Спалах гепатиту А на Вінниччині розслідується комплексно: від регіонального до національного рівня. До завершення епідеміологічного розслідування вкрай необхідно дотримуватись профілактичних заходів", — заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Гепатит А — вірусне захворювання печінки, передача якого можлива через забруднені харчі та воду або контакт з інфікованою особою. Серед найпоширеніших симптомів гепатиту А зустрічаються підвищена температура, діарея, загальна слабкість, жовтяниця та блювота. Профілактика включає дотримання особистої гігієни, миття рук перед їжею та після відвідування туалету, а також відмову від неперевіреної води. Дорослим, особливо працівникам сфери громадського харчування та харчової промисловості, рекомендується отримати вакцинацію проти гепатиту А. В Україні вакцини доступні в аптеках. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні зафіксовано спалах африканської чумки.

Також "Коментарі" писали, що у МОЗ України зробили попередження про спалах хвороби від якої немає ліків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини