Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, яких правил потрібно дотримуватися після Covid-вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, яких правил потрібно дотримуватися після Covid-вакцинації

Що необхідно робити після отримання щеплення від коронавірусу

15 березня 2021, 11:43
Поділіться публікацією:

У Центрі громадського здоров'я розповіли, яких правил необхідно дотримуватися після отримання щеплення від коронавірусу Covid-19. Про це повідомила прес-служба ЦГЗ.

У МОЗ розповіли, яких правил потрібно дотримуватися після Covid-вакцинації

Вакцинація від коронавірусу - фото з відкритих джерел

За словами медиків, після вакцинації необхідно і далі дотримуватися протиепідемічних заходів та правила респіраторної гігієни. А саме: мити руки з милом або користуватися засобом для дезінфекції рук, який містить не менше 70% спирту, зберігати дистанцію з людьми понад 1,5 м, і уникати скупчень людей і закритих приміщень з поганою вентиляцією, носити захисну маску, не торкатися очей, носа і рота на вулиці, в транспорті або магазині, кашляти або чхати в згин ліктя або прикривати рот і ніс серветкою, яку зразу ж потрібно викинути.

Нагадаємо, що раніше глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що до кінця літа 2021 року в Україні може з'явитися платна вакцинація від коронавірусу Covid-19 в приватних клініках. За словами міністра, на сьогодні МОЗ "зацікавлений, щоб приватна вакцинація почалася якнайшвидше".

Також Максим Степанов заявив, що нові штами коронавірусу Covid-19, "британський" і "південноафриканський", є більш заразними і небезпечними для людського організму. Він зазначив, що крім органів дихання новий вид коронавірусу почав вражати нирки, печінку і центральну нервову систему людини. Також міністр додав, що через поширення нових штамів інфекції ряд світових країн вже посилив карантинні обмеження.

Нагадаємо, що раніше вчені та медики з Америки були стурбовані трьома новими штамами коронавірусного захворювання. Мутований вірус був вперше виявлений на території Бразилії і названий P.1. Від також був зафіксований в шести американських штатах і Японії.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.phc.org.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини