Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, як стати донором крові
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, як стати донором крові

Для того, щоб здати кров, потрібно дотримуватися певніх вимог

14 червня 2020, 15:43 comments1172
Поділіться публікацією:

Старше 18 років і без непритомності. А ще — не пити, не курити і мати при собі документи. Такі рекомендації нагадали в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України.

У МОЗ розповіли, як стати донором крові

Дані вимоги актуальні в День донора, який відзначається у всьому світі. Однак, це ще не всі вимоги тим громадянам, які хочуть добровільно здати кров. Якщо виникає бажання з якихось причин зробити це, то список вимог буде наступним:

бути старше 18 років,

важити більше 50 кілограмів,

не вживати алкоголь за 48 годин,

не вживати лікарські засоби за 72 години,

не палити протягом 2 годин до процедури і 2-3 годин після,

не вживати жирні молочні продукти за добу,

мати при собі документ, що посвідчує особу,

легко поснідати.

Для тих хто побоюється пройти процедуру, МОЗ запевняє — це абсолютно безпечно, зараження вірусом донорам не загрожує. З проханням здавати кров звернувся до українців міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"На попередньому засіданні уряду ми врегулювали питання щодо забезпечення донорською кров'ю в Україні. Це стосується як загальних установ охорони здоров'я, так і організацій, що перебувають у структурі СБУ, МВС і Міністерства оборони. Цим актом ми гарантуємо забезпечення донорською кров'ю всіх громадян України. Я хочу звернутися до всіх українців. Здавайте кров, становитеся донорами. Це дуже гарна справа. Тому що здана вами кров може врятувати чиєсь життя", — підкреслив Максим Степанов.

Як повідомляв портал "Коментарі", у світі відзначається міжнародний День донора крові. У цей день президент Зеленський звернувся до українців. Глава держави закликав громадян подумати про людські цінності, любов і альтруїзм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини